מהי פיזיותרפיה התפתחותית
פיזיותרפיה התפתחותית היא פיזיותרפיה אשר מתעסקת בהתפתחות התינוק מגיל ינקות ועד הבגרות , כאשר עליו לעבור בדרך פעולות מוטוריות שונות כגון: היפוך,זחילה,עמידה, הליכה, ישיבה ועוד. דרך ההתפתחות של הילד ניתן לדעת אם הוא מתפתח כמו שצריך, ועובר את כל השלבים שהוא אמור לעבוד בתור תינוק ועד ילד בגיל הבגרות. ברגע שהילד לא עוברים את אחד משלבים באופן לא תקין, יש בעיה בהתפתחות של הילד ויש צורך לעקוב אחר התפתחותו. דרך מסוימת לטפל בבעיה זו היא דרך פיזיותרפיה , בה עוזרים לילד שלך לעשות פעולות פשוטות שכל ילד בגילו יודע לעשות לבד ללא עזרה. עם פיזיותרפיה התפתחותית תוכל להיות בטוח שהילד שלך בדרך הנכונה להתפתחות תקינה.לכן חשוב להבין שברגע שמגלים בעיה אצל הילד, חייבים לטפל בה כמה שיותר מהר ולהיות במעקב אצל רופא הילדים, ואף להיות בקשר עם איש מקצוע על מנת לטפל בבעיה.
מתי ילד זקוק לפיזיותרפיה התפתחותית?
ישנם מצבים שונים אשר דורשים התערבות של רופא או איש מקצוע, לכן ברגע שאתה מבחין שהילד שלך לא עושות פעולות פשוטות כמו שאר הילדים אתה חייב לעקוב אחריי ההתפתחות שלו. ישנם מצבים שונים אשר מצריכים מעקב אחר הילד וטיפול פיזיותרפיה התפתחותית והם: הרמת ראש לא יציבה, איחור ההתפתחות בפעולות מוטוריות פשוטות כמו: זחילה, ישיבה, הליכה, עמידה וכו’., משחק לא שווה בשתי ידיים, הטיית ראש לצד אחד, חוסר תנועה לחלוטין או חשש מחוסר תנועה, איחור בהליכה עצמאית ועוד. כמו כן חשוב להמשיך ולהקפיד לעקוב אחר הילד גם בגיל מבוגר יותר עד הבגרות. לעיתים ישנה בעיה בהתפתחות דווקא בגיל הילדות ולא הינקות, ואז יש לטפל בה בהתאם. לכן חשוב להיות עד גיל הבגרות במעקב אחר הילד וההתפתחות שלו על מנת לתת לו טיפול מתאים לבעיה ההתפתחותית ממנה הוא סובל.
שלבים שונים בפיזיותרפיה התפתחותית
ישנם שלבים שונים בפיזיותרפיה התפתחותית אשר יוצרת רצף פעולות. בעיה באחד הפעולות גורמת לכשל אצל הילד או התינוק אשר מונעת ממנו לבצע את הפעולות בשלמות ועד הסוף. לכן שהילד הוא תינוק הוא חייב לבצע את הפעולות הבסיסיות מעבר לאוכל ודיבור. כמו זחילה, הליכה, הליכה, ירידה ועוד. אם הוא לא מבצע עד גיל מסוים בפעולות אלו אז יש בעיה בהתפתחות של הילד. כך שכל שלב מבוסס על השלב הקודם והוא הבסיס לשלבים הבאים. עם טיפול נכון בבעיה ניתן לפתור אותה ואף להעלים אותה לעד. לכן בפיזיותרפיה עובדים על הבעיות שיש לילד או התינוק, ומלמדים אותו איך להתגבר עליהם דרך אימון. עם אימון על השרירים שלא מאומנים ניתן לגרום לכך שהם יפעלו כמו שצריך, וכך למעשה הילד או התינוק לומד את הפעולות המוטוריות שהוא מתקשה בהם עם עזרה צמודה מצד איש מקצוע, אשר יודע לטפל בבעיה.